Sto procent věřitelů schválilo reorganizační plán Vítkovic Envi

Společnost VÍTKOVICE ENVI dnes získala stoprocentní podporu schůze věřitelů pro uskutečnění reorganizačního plánu. Pro byli všichni přítomní věřitelé, žádný z nich se nezdržel hlasování. Pro společnost, která je v insolvenci od loňského srpna a zaměstnává zhruba stovku lidí, je to významný posun. VÍTKOVICE ENVI do jara získaly zakázky za zhruba 153 milionů korun. To představuje 1,57 násobek obratu oproti roku 2016 a firmě se dál daří. Podle schváleného reorganizačního plánu by chtěla věřitelům vyplatit 98,57 procenta ze zajištěných pohledávek a nejméně 23 procent z pohledávek nezajištěných.

K uspokojení věřitelů má dojít poté, kdy nabude právní moci příslušné usnesení soudu o dnešním schválení reorganizačního plánu, což potvrzuje Libor Witassek, předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE a.s. Mateřská společnost VÍTKOVICE a.s., by měla VÍTKOVICÍM ENVI poskytnout na uspokojení věřitelů více než 24 milionů korun. Dále pomohou i firmy ze skupiny VÍTKOVICE a.s, a to tak, že budou své pohledávky za společností VÍTKOVICE ENVI zčásti kapitalizovat.

Novému managementu vedenému Vladimírem Sittou se daří uzavírat zakázky ve všech hlavních oborech činnosti VÍTKOVIC ENVI – tedy ve výrobě smaltovaných nádrží, čističek odpadních vod a bioplynových stanic. Firma navíc rozšířila výrobní program a získává kontrakty i na opláštění budov a tubusů tunelů.

„Děkuji za podporu věřitelů, kteří porozuměli situaci firmy a našim argumentům pro zachování chodu společnosti a uskutečnění reorganizačního plánu. Jsem přesvědčen, že jsme na dobré cestě z insolvence," řekl výkonný ředitel VÍTKOVIC ENVI Vladimír Sitta.

Pro letošní rok plánují VÍTKOVICE ENVI tržby zhruba 200 milionů korun. V květnu dosáhla firma poprvé od insolvence zisku. Celá skupina Vítkovice za první čtvrtletí letošního roku ohlásila provozní zisk EBITDA ve výši 70 milionů korun.

Počet zaměstnanců společnosti VÍTKOVICE ENVI zůstává nadále okolo stovky.