Vítkovice Mechanika: Zahájení insolvence je zcela neopodstatněné

Společnost Vítkovice Mechanika (VTKM) pokládá iniciování a zahájení insolvenčního řízení ze strany skupiny Wetag za zcela neopodstatněné. Wetag Invest není věřitelem VTKM. Celý dluh vůči původnímu věřiteli, společnosti NIARA, od které měla skupina Wetag odkoupit pohledávky za VTKM, byl společnosti NIARA uhrazen. Částka, kterou uplatňuje Wetag v insolvenčním řízení, dnes byla uhrazena i na účet Wetagu, tzn. byla uhrazena již podruhé.

Pro tento krok se společnost rozhodla jen pro jistotu, aby předešla škodám vzniklým neoprávněným zahájením insolvenčního řízení, které od samého počátku skupina Vítkovice považuje za útočné a účelové. Pohledávky jiných firem uváděné v soudním podání Wetagu byly již dříve uhrazeny, případně nebyly vůbec firmě VTKM ještě vyfakturovány. Insolvenčnímu soudu bude v pondělí doručeno vysvětlení a předloženy příslušné důkazy.

Společnost Vítkovice Mechanika čelí útoku skupiny Wetag letos už podruhé. Scénář postupu Wetagu je vždy stejný. Soud v prvním případě jasně konstatoval, že Wetag nijak neprokázal insolvenci zmíněné vítkovické společnosti. Stejně jako nyní přitom Wetag rovnou navrhoval konkurz společnosti Vítkovice Mechanika. To je zjevně hlavním cílem Wetagu, nikoliv tedy vlastní vymožení pohledávky.